Kakaolu Şekerpare Yapımı
Kakaolu Şekerpare Malzeme Listesi
150 gram katı tereyağı 2 taze yumurta
1 çay fincanı irmik
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı pudra şekeri

1 adet kabartma tozu
1 portakal
yeteri kadar beyaz un
Kakaolu Şekerpare Şerbeti Malzeme listesi
3,5 su bardağı su3 su bardağı toz şeker
1/2 limon
1 portakal suyu
Kakaolu Şekerpare Üzeri İçin
Turunç reçeliKakaolu Şekerpare Yapımı
Karıştırma kabına taze yumurtaları , Pudra şekerini, katı tereyağını, irmiği, kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu koyup yoğuralım. Portakalın kabuğunu rendeleyelim. 9 çorba kaşığı beyaz un ekleyip yoğuralım . Şerbeti hazırlamak için; şekeri suyu ve limonu tencereye alıyoruz. Portakal suyunu da sıkıp kaynatıyoruz. Hamurdan ceviz boyutunda parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine parmağımızı batırarak hafif çukur yapıyoruz. daha önceden ısttığımız 170 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırından çıkarınca sıcak şerbeti üstüne döküyoruz. Çukurlara turunç reçeli koyuyoruz ve servis yapıyoruz. . Tarifi beğendiyseniz ve memnun kaldıysanız yorum atarak belirtirseniz sevinirim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
bayılırım şekerpareye... ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür Ederim
Sil