Pastane Şekerparesi Tarifi

Şekerpare Tarifi

5 çaylarının , Bayramlarımızın , misafirlerimizin  vazgeçemediği tatlılardan  biri olan şekerparenin en kolay yapım tarifi nedir? En pratik şekerpare nasıl yapılır? diyorsanız yada Evde şekerpare yapmanın püf noktaları varmıdır? Kolay mı kolay şekerpare tarifi ? gibi soruların cevabı bu makalede sizin için anlatacağım.
Şerbetli tatlı  yapmak isteyenlerin en kolay ve tat olarak ağır olmayan tatlılardan biri şekerpare tatlısıdır.Ramazan günlerinde şerbetli tatlı sevenlerin en çok tükettiği tariflerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.Ramazanın vazgeçilmez tatlılarından biri olan şekerpareyi evde pratik ve kolayca yapabileceğiniz değişik şekilde süslenmiş olarak şekerpare tarifini sizlerle paylaşıyorum .

Diğer Şekerpare Tariflerim
Klasik Şekerpare Tarifi
Emine Bederden Şekerpare Tarifi
Oktay Usta Şekerpare Tarifi

Pastane Şekerparesi Yapımı


Şekerpare Malzemeleri

0.5 tatlı kaşığı(paketin yarısı) kabartma tozu
0.5 tatlı kaşığı(paketin yarısı) karbonat
2 çay bardağı irmik
2 adet taze köy yumurtası (1 yumurtanın  sarısı şekerparenin üzerine sürülecek dikkat!!)
1.5 çay bardağı kadar pudra şekeri (isteğinize göre artırıp azaltabilirsiniz)
1 paket(250 gram) erimeye hazır tereyağ yada  margarin
1 paket vanilya
3 su bardağı un (unun kalitesi önemli ama hamurun yumuşak olmasına dikkat edelim)


Şekerpare Şerbeti için

800 gram bardağı toz şeker ( 4 su bardağı kadar)
1/4(çeyrek) limon (limon suyu kullanmayın arkadaşlar!!)
4 su bardağı su

Şekerpare Üzeri İçin

Öğütülmüş Antep Fıstığı


Şekerpare Yapımı

Önce şekerparenin şerbetini hazırlamakla başlayalım işe arkadaşlar.Genişçe bir tencereye şerbet için gerekli olan şekeri , suyu , ve limon ekleyelim ve eriyene kadar kaynatalım  ve ocağın altını kapatalım . Soğutmak için balkon gibi soğuk bir yere bırakalım

Şimdi hamurun yapımına geçelim arkadaşlar  kabartma tozunu , karbonatı ,irmiği , vanilyayı , pudra şekeri , 2 yumurta beyazı ve birinin sarısı ve margarin yada tereyağı hangisini kullandıysanız artık eklenir İyice yoğuralım ve yavas yavas un katarak kulak memesi kıvamı gelene kadar hamuru yoğuralım .Burada dikkat edilmesi gereken nokta hamur istediğimiz kıvam gelinceye kadar un ekleyelim .Unun kalitesine göre değişen bir durumdur . Sonra cevizden biraz büyük parçalar kopararak resimdeki gibi şekil vererek yağlı kağıt koyulmuş tepsiye dizelim. Ve 1 yumurtadan kalan sarıyı bir fırça yardımıyla üzerine sürelim . Ayrıca bir kaşık yardımıyla şekerpare hamurunun üzerine şekilde verebilirsiniz . Daha önce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
Şekerpareler fırından çıktıktan sonra üzerine balkonda yada soğuk bir yerde beklettiğimiz şerbeti üzerine dökelim ve şekerparenin şerbeti çekmesi için bekleyin . Şekerpare tatlısı hazır afiyet olsun .

NOT: Mobil uygulamamız yayın hayatına girmiştir.Aşağıdaki resime yada linkle tıklayarak uygulamamızı indirebilirsiniz.

İndirme


https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sekerpare.tarifi
2 yorum :

2 yorum :

  1. en sevdiğim tatlılardan biri birde pastane şekerparesi deneyeyim umarım güzel olur. tarif için teşekkür ederim

    YanıtlaSil