Emine Bederden Şekerpare Tarifi

Emine Bederden Şekerpare Yapımı

Şekerpare tarifi sitemize hoşgeldiniz Arkadaşlar . Bugün Şekerpare Nasıl Yapılır ? Pratik Şekerpare Yapımı ? sorusunu soran arkadaşlar için özel olarak emine bederden şekerpare tarifini anlatacağım

Diğer Şekerpare Tariflerimede göz atabilirsiniz.
Pastane Şekerparesi
Klasik Şekerpare

Şekerpare Malzemeleri

1 paket margarin
4 su bardağı  un
1 su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
1 tane  yumurta

Şekerparenin Şerbeti İçin

3 su bardağı beyaz un
1 çay kaşığı limon suyu
3,5 su bardağı şeker


Şekerparenin Üzeri İçin


1 tane taze yumurta
Fındık

Şekerpare Yapımı

Büyükçe bir kabın içine erimiş hale gelmiş katı margarini,yumurtayı, pudra şekerini ve yumurta sarılarını ekleyin ,   iyice yoğurun. Ardından beyaz unu eledikten sonra azar azar eklemeye başlayın ve üstüne kabartma tozunu ekleyip, tekrar yoğurmaya devam edin. ne çok sert ne çok yumşak olmayacak şekilde bir hamur elde ettikten sonra , hamurdan yaklaşık  olarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayarak resimdeki şekli verin ve daha önceden yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Dizdiğimiz hamur parçalarının üzerine  yumurta sarılarını sürün ve  fındığı resimdeki gibi yerleştirin. Daha sonra daha önceden 160 derecede ısıtılmış fırına tepsiyi koyun. Şekerpareler pişerken şerbetinin hazırlığına başlayalım. Tencere içine su ve şekerimizi koyalım ve kaynatalım. Şerbet kaynadıktan sonra  içine limon suyu ekleyelim.ve  5 dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alın.
Fırından çıkarılan tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak şekilde, şekerpareye şerbeti yedirilir. Şerbeti iyice çekip, dinlenmesi için şekerpare tatlısı köşeye koyun. Dinlenmiş olan tatlı, isteğe bağlı olarak servis tabağına alınıp, köşesine kaymakta  ekleyerek servis yapabilirsiniz.

NOT: Mobil uygulamamız yayın hayatına girmiştir.Aşağıdaki resime yada linkle tıklayarak uygulamamızı indirebilirsiniz.

İndirme


https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sekerpare.tarifi
2 yorum :

2 yorum :

  1. Buradan aldığım tarif sonrası Emine Beder gibi şekerpare yapabileceğime inancım tam. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tariften sonra Emine Bederden bile iyi yapacağınıza eminim. :)

      Sil