Emine Bederden Şekerpare Yapımı

Şekerpare tarifi sitemize hoşgeldiniz Arkadaşlar . Bugün Şekerpare Nasıl Yapılır ? Pratik Şekerpare Yapımı ? sorusunu soran arkadaşlar için özel olarak emine bederden şekerpare tarifini anlatacağım

Diğer Şekerpare Tariflerimede göz atabilirsiniz.
Pastane Şekerparesi
Klasik Şekerpare

Şekerpare Malzemeleri

1 paket margarin
4 su bardağı  un
1 su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
1 tane  yumurta

Şekerparenin Şerbeti İçin

3 su bardağı beyaz un
1 çay kaşığı limon suyu
3,5 su bardağı şeker


Şekerparenin Üzeri İçin


1 tane taze yumurta
Fındık

Şekerpare Yapımı

Büyükçe bir kabın içine erimiş hale gelmiş katı margarini,yumurtayı, pudra şekerini ve yumurta sarılarını ekleyin ,   iyice yoğurun. Ardından beyaz unu eledikten sonra azar azar eklemeye başlayın ve üstüne kabartma tozunu ekleyip, tekrar yoğurmaya devam edin. ne çok sert ne çok yumşak olmayacak şekilde bir hamur elde ettikten sonra , hamurdan yaklaşık  olarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayarak resimdeki şekli verin ve daha önceden yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Dizdiğimiz hamur parçalarının üzerine  yumurta sarılarını sürün ve  fındığı resimdeki gibi yerleştirin. Daha sonra daha önceden 160 derecede ısıtılmış fırına tepsiyi koyun. Şekerpareler pişerken şerbetinin hazırlığına başlayalım. Tencere içine su ve şekerimizi koyalım ve kaynatalım. Şerbet kaynadıktan sonra  içine limon suyu ekleyelim.ve  5 dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alın.
Fırından çıkarılan tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak şekilde, şekerpareye şerbeti yedirilir. Şerbeti iyice çekip, dinlenmesi için şekerpare tatlısı köşeye koyun. Dinlenmiş olan tatlı, isteğe bağlı olarak servis tabağına alınıp, köşesine kaymakta  ekleyerek servis yapabilirsiniz.

NOT: Mobil uygulamamız yayın hayatına girmiştir.Aşağıdaki resime yada linkle tıklayarak uygulamamızı indirebilirsiniz.

İndirme


https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sekerpare.tarifi

Emine Bederden Şekerpare Tarifi

Arakdaşlar bugün sizlere beğenerek yaptığım kakaolu şekerpare tarifini paylaşacağım.

Kakaolu Şekerpare Malzeme Listesi

150 gram katı tereyağı
2 taze yumurta
1 çay fincanı irmik
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
1 portakal
yeteri kadar beyaz un

Kakaolu Şekerpare Şerbeti Malzeme listesi

3,5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1/2 limon
1 portakal suyu

Kakaolu Şekerpare Üzeri İçin

Turunç reçeli

Kakaolu Şekerpare Yapımı

Karıştırma kabına taze yumurtaları , Pudra şekerini, katı tereyağını, irmiği, kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu koyup yoğuralım. Portakalın kabuğunu rendeleyelim. 9 çorba kaşığı beyaz un ekleyip yoğuralım . Şerbeti hazırlamak için; şekeri suyu ve limonu tencereye alıyoruz. Portakal suyunu da sıkıp kaynatıyoruz. Hamurdan ceviz boyutunda parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine parmağımızı batırarak hafif çukur yapıyoruz. daha önceden ısttığımız 170 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırından çıkarınca sıcak şerbeti üstüne döküyoruz. Çukurlara turunç reçeli koyuyoruz ve servis yapıyoruz. . Tarifi beğendiyseniz ve memnun kaldıysanız yorum atarak belirtirseniz sevinirim.

Kakaolu Şekerpare Yapımı