Reklam

Kakaolu Şekerpare Yapımı

Kakaolu Şekerpare Malzeme Listesi
150 gram katı tereyağı
2 taze yumurta
1 çay fincanı irmik
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
1 portakal
yeteri kadar beyaz un

Kakaolu Şekerpare Şerbeti Malzeme listesi
3,5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1/2 limon
1 portakal suyu

Kakaolu Şekerpare Üzeri İçin
Turunç reçeli

Kakaolu Şekerpare Yapımı
Karıştırma kabına taze yumurtaları , Pudra şekerini, katı tereyağını, irmiği, kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu koyup yoğuralım. Portakalın kabuğunu rendeleyelim. 9 çorba kaşığı beyaz un ekleyip yoğuralım . Şerbeti hazırlamak için; şekeri suyu ve limonu tencereye alıyoruz. Portakal suyunu da sıkıp kaynatıyoruz. Hamurdan ceviz boyutunda parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine parmağımızı batırarak hafif çukur yapıyoruz. daha önceden ısttığımız 170 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırından çıkarınca sıcak şerbeti üstüne döküyoruz. Çukurlara turunç reçeli koyuyoruz ve servis yapıyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

2 yorum: