Reklam

Bademli Şekerpare Tarifi

Farklı bir şekerpare denemek isteyen arkadaşlar için özel olarak hazırladığım tariflerden birisi

Bademli Şekerpare Malzeme Listesi
2 çay bardağı dövülmüş badem
200 gr katı margarin
1.5 su bardağı beyaz un
1⁄2 su bardağı pudra şekeri
1 tane taze yumurta
1 tane limon kabuğu rendesi
2 tatlı kaşığı irmik
1/1 su bardağı pastorize süt
1 adet hamur kabartma tozu

Şekerparenin Üzeri İçin
badem

Şekerparenin Şerbet Malzemeleri
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1/2 limon

Şekerpare Tarifi
şekerparemizin şerbeti için şeker ve suyu bir kaba alarak 12 dakika. kaynamaya, ardından limon ekleyerek 3 dk daha kaynamaya bıraktıktan sonra ocaktan dinlenmeye alınız. Hamur için oda ısısındaki katı margarini, taze yumurtayı, irmiği, pudra şekerini, dövülmüş bademi, pastorize sütü, limon rendesini ve hamur kabartma tozunu bir kabın içerisine ekleme ederek iyice karıştırınız. En son içerisine beyaz unu ekleme ettikten sonra güzelce yoğurup hamuru oluşturunuz. Yoğurma işleminin hemen ardından ceviz boyutunda aldığınız hamurlardan, ufak toplar yaparak, fırının tepsi içerisine diziniz. Dizme işleminin ardından topların üstüne bütün bademlerden diztiriniz ve 175 derecelik fırında üstü pişene dek kızartınız. Kızaran toplarınızı ılımış şerbet ile buluşturarak enfes tatlının şerbetini çekmesini bekleyiniz ve son aşama olarak servis tabağınıza aldığınız bademli şekerpareyi bir hamlede ağzınıza atınız ve tatlının keyfini doyasıya çıkartınız. Hepinize afiyet bal şeker olsun arkadaşlar
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder