Evde Künefe Tarifi
EVDE KÜNEFE TARİFİ

Diğer Tariflerim
Şekerpare Tarifi
Islak Kek Tarifi
Türk Kahvesi Yapımı
Künefe Malzemeler;
500 gr çiğ kadayıf
250 gr tereyağ
250 gr künefe peyniri ( bulunmuyorsa dil peyniri kullanılabilir)
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Künefe Yapılışı;
Öncelikle çiğ kadayıf boş bir tepsiye alınır, büyük bir bıçak yardımıyla doğranarak küçük parçalar haline getirilir. 1 kaşık tereyağı tavada eritilerek üzerine boca edilir ve iyice harmanlanarak kadayıfa yedirilir. Ardından teflon tava ısıtılmadan, 2 kaşık tereyağı içine elle iyice sürülür. Tereyağı kaplı tavamızın üzerine ince kıyılmış kadayıftan, üzerini kapatacak şekilde serilir. Bu kısma dikkat edilmelidir, çünkü boşluklar kalırsa peynir sağa sola dağılarak görüntü bozulur. Kadayıf fazla kalın olursa peynir pişmez ve kadayıf hamur olur, bu sebeple serilen kadayıfın boşlukları kapatması ve ince olması çok önemlidir. Alt kısma çiğ kadayıf serdikten sonra orta kısma peynir kadayıfın üzerini kapatacak şekilde serilir. Geldik son kısma son olarak peynirin üzeri kapanacak şekilde çiğ kadayıfı tekrar serilir, bu işlem de tamamlandığında künefemiz pişmeye hazırdır. Diğer bir ocakta 2 su bardağı şekere 2 su bardağı su ilave edilerek şerbet kaynamaya bırakılmalıdır. İşlemi tamamlanmış olan künefeyi kısıktan biraz fazla ateşte 7 ile 10 dakika kızarmaya bırakalım arada bir geniş tencere kapağı üzerine ters çevirerek kontrol edebilirsiniz. Alt kısımın pişmesine yakın çiğ olan üst kısma tereyağı parçacıkları koyalım, bu tatlımızın daha güzel kızarmasına yardımcı olacaktır. Pişen alt kısmı ters çevirip pişirmeye devam edin 7 ila 10 dakika arası iki tarafı da pişmiş nefis künefe hazırdır. Kaynayan şerbetide sıcakken üzerine gezdirin. Dilerseniz antep fıstığı tozuyla da üzerini süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Künefe vazgeçilmez tatlılarımdan biri . En kısa sürede deneyeceğim .teşekk teşek
YanıtlaSilbeğenmenize sevindim diğer tariflerimede bakabilirsiniz.
Sil