Şekerpare Tarifi - Yapımı

Şekerpare Tarifi 

Hoş sohbetlerin, bayramların, 5 çaylarının ve kalabalık misafirler geldiğinde ikram noktasında vazgeçilmez lezzetler arasında yer alan şekerparenin kolay ve hızlı tarifi her yönü ile sizi rahatlatabilmektedir. Şerbet içerikli tatlı sevenler için şekerpare tatlısı hem pratik hem de lezzetli yönü ile ön plana çıkan bir tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Evde rahat bir şekilde yapabileceğiniz bu tatlının tadı ve görselliği ile muhteşem bir etki sizleri bekliyor. Pastane usulü görüntüsü ile şekerpare ağızlarda tat gönüllerde de ferahlık sunmaktadır.

Diğer Şekerpare Tariflerim
Pastane Şekerparesi Tarifi
Kakaolu Cevizli Şekerpare
Fındıklı Şekerpare

Şekerpare Nasıl Yapılır ?



Şekerpare Kullanılan Malzemeler:

  • 2 kahve fincanı pudra şekeri ya da toz şeker
  • 2 kahve fincanı erimiş margarin
  • 5 – 6 kahve fincanı un
  • 3 çorba kaşığı irmik
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şekerpare Şurubu (Şerbeti) İçin;

  • 300 gram toz şeker ( 12 çorba kaşığı)
  • ¼ limon
  • Şekerin üzerini iki parmak geçecek kadar su

Şekerpare Yapılışı

1 adet yumurtayı bir kaba kırınız. İçerisine pudra şekerini (ya da toz şekeri) koyarak iyice karıştırmalısınız.  Oda sıcaklığında erimiş olan margarinin de (tereyağı severler, tereyağı da kullanabilir.)  katıp iyice karıştırmalısınız. Daha sonra unu, irmiği, hamur kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip yoğurmalısınız. (Hamurun kulak memesi kıvamında olmasına özen göstermelisiniz.) Elde ettiğiniz hamuru 5 – 10 dakika dinlendirdikten sonra hamurdan ceviz kadar parçalar alıp, elinizle yassı bir şekil verip, tepsiye koyunuz. Şekerparelerin üzerine yumurta sarısını sürünüz.  Ortadan biraz hararetli fırında üzeri pembeleşinceye kadar kızartınız. Fırından çıkar çıkmaz, şekerpareler sıcakken üzerine daha önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şurubu (şerbeti) döküp çektiriniz. Dilerseniz üzerine Antep fıstığı ve Hindistan cevizi serpiştirerek süsleyebilirsiniz.

Şekerpare Şurubun (Şerbetin) Hazırlanışı

Toz şekeri bir tencereye koyunuz. Üzerini iki parmak geçecek kadar su koyup kaynatmalısınız. Kaynayınca ¼ limonun suyunu sıkıp kabuğu ile içine atmalısınız. Şekerin kıvamı geldiğinde ateşten almalısınız. (Şurubun (şerbetin)  kıvamını anlamak için; şuruptan (şerbetten) bir damla parmağınızın üzerine koyunuz. Eğer şurup (şerbet) hemen akmıyor da eğince yavaş yavaş akıyorsa şurup (şerbet) olmuş demektir.
Püf noktası
- Eğer elde ettiğimiz hamur biraz cıvık kalırsa şekerpareler fırında yayılabilir. O yüzden şekerparelerin yumuşaklığını iyi ayarlamak gerekir.
- Fırın tepsisini yağlamalısınız. (fırın tepsisini yağlamak yerine yağlı kağıtta kullanabilirsiniz.)
- Şekerpareleri fırından aldıktan 2- 3 dakika sonra ılımış şerbeti üzerine dökmelisiniz. Şerbetin daha iyi ve kısa zamanda çekmesini isterseniz; şerbeti döktükten sonra şekerparelerin üzerini bir tepsi ile kapatabilirsiniz.
Şekerpare tatlısının buzlukta saklanması ile ilgili farklı yorumlamalar olsa da şerbetlenmeden buzlukta saklanmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Buzluğa atılan şekerpareyi kullanmak istediğiniz de çözülmesini beklemelisiniz. Çözüldükten sonra üzerine sıcak şerbet dökerek hazırlayabilirsiniz. Buzlukta şerbetlenmiş halde saklamak doğru değildir. Şerbet içerikli tatlıların soğukta şerbetlenmesi söz konusu olmaktadır. (Şerbet koymadan tarifimizi kurabiye olarak da kullanabilirsiniz.)

NOT: Mobil uygulamamız yayın hayatına girmiştir.Aşağıdaki resime yada linkle tıklayarak uygulamamızı indirebilirsiniz.

İndirme


https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sekerpare.tarifi
2 yorum :

2 yorum :

  1. misafirlerim için şekerpare yapacağım umarım misafirlerimde şekerpareyi seveceklerdir.Hafif tatlı sevenler için muhteşem bir lezzet

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değerli yorumun için teşekkürler . umarım memnun kalmışsınızdır

      Sil