Reklam

Fındıklı Şekerpare

Diğer Şekerpare Tarifleri İçin Aşağıdaki Linklere tıklayabilirsiniz.

Kolay Şekerpare Tarifi
Kakaolu Şekerpare Tarifi
Bademli Şekerpare Tarifi

Şekerpare Hamur Malzeme Listesi
fındıklı şekerpare tarifi
2 tane taze  yumurta
2 çay bardağı bardağı sıvı yağ
3 su bardağı kadar un
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 pkt.(adet) vanilya
1 pkt.(adet) kabartma tozu
Fındık

Şekerpare Şerbet Malzemeleri
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/2 Limon


Şekerpare Tarifi


Önce Şekerparenin şerbetinin yapımıyla başlayalım.Tencereyi ocağa koyun ve şekerle , suyu içine ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakalım. Şerbet 5 dakika kaynadıktan sonra limonumuzun suyunu ekleyip soğumaya bırakıyoruz.Şimdi geçelim hamurunu yapmaya . Derince bir kabın içine yumurtaları ekleyip çırpın.Daha sonra pudra şekerini , sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.Daha sonra vanilya , kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğuralım.Hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur parçaları koparıp resimdeki gibi şekil verin.Şekerpare hamurlarını tepsiye dizdikten sonra teketer üzerlerine fındık ekleyin.Daha önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında aşağı yukarı 25-30 dakika (yani üzeri kızarana kadar) pişirin.Şekerpare piştikten sonra üzerine soğuk şerbeti dökün.Herkese afiyet olsun

Şekerpare Tarifi Videolu Anlatım
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder