Reklam

Emine Bederden Şekerpare Tarifi

Şekerpare Malzemeleri
1 adet katı margarin
4 su bardağı beyaz un
2 çay bardağı pudra şekeri
3 tane taze yumurta sarısı
1 adet kabartma tozu
1 tane taze yumurta

Şekerparenin Şerbeti İçin
3 su bardağı beyaz un
1 çay kaşığı limon suyu
3,5 su bardağı şeker

Şekerparenin Üzeri İçin
1 tane taze yumurta
Fındık

Şekerpare Yapımı
Bir kabın içine oda ısısında yumuşattığınız katı margarini, taze yumurta, pudra şekeri ve taze yumurta sarılarını ekleme ederek, iyice yoğurup hamuru oluşturun. Ardından beyaz unu elekten geçirip ekleyin ve üstüne kabartma tozunu ekleyip, tekrar yoğurmaya başlayın. Fazla sert olmayan bir hamur elde ettikten sonra, hamurdan ufak parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın ve yağladığınız fırın tepsisine güzelce dizin. Üstlerine taze yumurta sarısını sürerek, 1 adet fındık dizin. Ardından fırınınızı 170 derece ısıya ayarlayarak, tepsiyi fırına verin. Ortalama olarak şekerpare 30-35 dakika kadar fırında pişmeye bırakılır. Şerbet hazırlığı için, bir tencere içine su ve şeker alıp kaynatın. Kaynayan şerbet içine limon suyunu ekleyip, 5 dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alın.
Fırından çıkarılan tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak şekilde, şekerpare tarifi uygunca ıslatılır. Şerbeti iyice çekip, dinlenmesi için şekerpare tatlısı köşeye koyun. Dinlenmiş olan tatlı, isteğe bağlı olarak servis tabağına alınıp, köşesine kaymak ekleyerek servis yapılabilir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder