Şekerpare Tarifi

5 çaylarının , Bayramlarımızın , misafirlerimizin  vazgeçemediği tatlılardan  biri olan şekerparenin en kolay yapım tarifi nedir? En pratik şekerpare nasıl yapılır? diyorsanız yada Evde şekerpare yapmanın püf noktaları varmıdır? Kolay mı kolay şekerpare tarifi ? gibi soruların cevabı bu makalede sizin için anlatacağım.
Şerbetli tatlı  yapmak isteyenlerin en kolay ve tat olarak ağır olmayan tatlılardan biri şekerpare tatlısıdır.Ramazan günlerinde şerbetli tatlı sevenlerin en çok tükettiği tariflerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.Ramazanın vazgeçilmez tatlılarından biri olan şekerpareyi evde pratik ve kolayca yapabileceğiniz değişik şekilde süslenmiş olarak şekerpare tarifini sizlerle paylaşıyorum .

Diğer Şekerpare Tariflerim
Klasik Şekerpare Tarifi
Emine Bederden Şekerpare Tarifi
Oktay Usta Şekerpare Tarifi

Pastane Şekerparesi Yapımı


Şekerpare Malzemeleri

0.5 tatlı kaşığı(paketin yarısı) kabartma tozu
0.5 tatlı kaşığı(paketin yarısı) karbonat
2 çay bardağı irmik
2 adet taze köy yumurtası (1 yumurtanın  sarısı şekerparenin üzerine sürülecek dikkat!!)
1.5 çay bardağı kadar pudra şekeri (isteğinize göre artırıp azaltabilirsiniz)
1 paket(250 gram) erimeye hazır tereyağ yada  margarin
1 paket vanilya
3 su bardağı un (unun kalitesi önemli ama hamurun yumuşak olmasına dikkat edelim)


Şekerpare Şerbeti için

800 gram bardağı toz şeker ( 4 su bardağı kadar)
1/4(çeyrek) limon (limon suyu kullanmayın arkadaşlar!!)
4 su bardağı su

Şekerpare Üzeri İçin

Öğütülmüş Antep Fıstığı


Şekerpare Yapımı

Önce şekerparenin şerbetini hazırlamakla başlayalım işe arkadaşlar.Genişçe bir tencereye şerbet için gerekli olan şekeri , suyu , ve limon ekleyelim ve eriyene kadar kaynatalım  ve ocağın altını kapatalım . Soğutmak için balkon gibi soğuk bir yere bırakalım

Şimdi hamurun yapımına geçelim arkadaşlar  kabartma tozunu , karbonatı ,irmiği , vanilyayı , pudra şekeri , 2 yumurta beyazı ve birinin sarısı ve margarin yada tereyağı hangisini kullandıysanız artık eklenir İyice yoğuralım ve yavas yavas un katarak kulak memesi kıvamı gelene kadar hamuru yoğuralım .Burada dikkat edilmesi gereken nokta hamur istediğimiz kıvam gelinceye kadar un ekleyelim .Unun kalitesine göre değişen bir durumdur . Sonra cevizden biraz büyük parçalar kopararak resimdeki gibi şekil vererek yağlı kağıt koyulmuş tepsiye dizelim. Ve 1 yumurtadan kalan sarıyı bir fırça yardımıyla üzerine sürelim . Ayrıca bir kaşık yardımıyla şekerpare hamurunun üzerine şekilde verebilirsiniz . Daha önce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
Şekerpareler fırından çıktıktan sonra üzerine balkonda yada soğuk bir yerde beklettiğimiz şerbeti üzerine dökelim ve şekerparenin şerbeti çekmesi için bekleyin . Şekerpare tatlısı hazır afiyet olsun .

NOT: Mobil uygulamamız yayın hayatına girmiştir.Aşağıdaki resime yada linkle tıklayarak uygulamamızı indirebilirsiniz.

İndirme


https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sekerpare.tarifi

Pastane Şekerparesi Tarifi

Şekerpare Tarifi Android Uygulama

İyi günler arkadaşlar
Sitemdeki şekerpare tariflerin bulunduğu internete gerek duymadan yani çevrımdışı çalışan  tariflerin olduğu mobil uygulamam yayın hayatına girmiştir . Aşağıdaki Google play linki  üzerinden  uygulamızı indirebilirsiniz.

Uygulama İçerisindeki Şekerpare Tarifleri

Şekerpare
Fındıklı Şekerpare 
Kakaolu Cevizli Şekerpare
Bademli Şekerpare tarifleri  bulunmaktadır

Ek Olarak

 Trileçe tarifi
 Islak Kek Tarifi
 Künefe tariflerinide ekstra olarak eklenmiştir

İndirme


https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sekerpare.tarifi

Şekerpare Tarifleri Mobil Uygulama

Şekerpare Tarifi 

Hoş sohbetlerin, bayramların, 5 çaylarının ve kalabalık misafirler geldiğinde ikram noktasında vazgeçilmez lezzetler arasında yer alan şekerparenin kolay ve hızlı tarifi her yönü ile sizi rahatlatabilmektedir. Şerbet içerikli tatlı sevenler için şekerpare tatlısı hem pratik hem de lezzetli yönü ile ön plana çıkan bir tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Evde rahat bir şekilde yapabileceğiniz bu tatlının tadı ve görselliği ile muhteşem bir etki sizleri bekliyor. Pastane usulü görüntüsü ile şekerpare ağızlarda tat gönüllerde de ferahlık sunmaktadır.

Diğer Şekerpare Tariflerim
Pastane Şekerparesi Tarifi
Kakaolu Cevizli Şekerpare
Fındıklı Şekerpare

Şekerpare Nasıl Yapılır ?



Şekerpare Kullanılan Malzemeler:

  • 2 kahve fincanı pudra şekeri ya da toz şeker
  • 2 kahve fincanı erimiş margarin
  • 5 – 6 kahve fincanı un
  • 3 çorba kaşığı irmik
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şekerpare Şurubu (Şerbeti) İçin;

  • 300 gram toz şeker ( 12 çorba kaşığı)
  • ¼ limon
  • Şekerin üzerini iki parmak geçecek kadar su

Şekerpare Yapılışı

1 adet yumurtayı bir kaba kırınız. İçerisine pudra şekerini (ya da toz şekeri) koyarak iyice karıştırmalısınız.  Oda sıcaklığında erimiş olan margarinin de (tereyağı severler, tereyağı da kullanabilir.)  katıp iyice karıştırmalısınız. Daha sonra unu, irmiği, hamur kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip yoğurmalısınız. (Hamurun kulak memesi kıvamında olmasına özen göstermelisiniz.) Elde ettiğiniz hamuru 5 – 10 dakika dinlendirdikten sonra hamurdan ceviz kadar parçalar alıp, elinizle yassı bir şekil verip, tepsiye koyunuz. Şekerparelerin üzerine yumurta sarısını sürünüz.  Ortadan biraz hararetli fırında üzeri pembeleşinceye kadar kızartınız. Fırından çıkar çıkmaz, şekerpareler sıcakken üzerine daha önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şurubu (şerbeti) döküp çektiriniz. Dilerseniz üzerine Antep fıstığı ve Hindistan cevizi serpiştirerek süsleyebilirsiniz.

Şekerpare Şurubun (Şerbetin) Hazırlanışı

Toz şekeri bir tencereye koyunuz. Üzerini iki parmak geçecek kadar su koyup kaynatmalısınız. Kaynayınca ¼ limonun suyunu sıkıp kabuğu ile içine atmalısınız. Şekerin kıvamı geldiğinde ateşten almalısınız. (Şurubun (şerbetin)  kıvamını anlamak için; şuruptan (şerbetten) bir damla parmağınızın üzerine koyunuz. Eğer şurup (şerbet) hemen akmıyor da eğince yavaş yavaş akıyorsa şurup (şerbet) olmuş demektir.
Püf noktası
- Eğer elde ettiğimiz hamur biraz cıvık kalırsa şekerpareler fırında yayılabilir. O yüzden şekerparelerin yumuşaklığını iyi ayarlamak gerekir.
- Fırın tepsisini yağlamalısınız. (fırın tepsisini yağlamak yerine yağlı kağıtta kullanabilirsiniz.)
- Şekerpareleri fırından aldıktan 2- 3 dakika sonra ılımış şerbeti üzerine dökmelisiniz. Şerbetin daha iyi ve kısa zamanda çekmesini isterseniz; şerbeti döktükten sonra şekerparelerin üzerini bir tepsi ile kapatabilirsiniz.
Şekerpare tatlısının buzlukta saklanması ile ilgili farklı yorumlamalar olsa da şerbetlenmeden buzlukta saklanmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Buzluğa atılan şekerpareyi kullanmak istediğiniz de çözülmesini beklemelisiniz. Çözüldükten sonra üzerine sıcak şerbet dökerek hazırlayabilirsiniz. Buzlukta şerbetlenmiş halde saklamak doğru değildir. Şerbet içerikli tatlıların soğukta şerbetlenmesi söz konusu olmaktadır. (Şerbet koymadan tarifimizi kurabiye olarak da kullanabilirsiniz.)

NOT: Mobil uygulamamız yayın hayatına girmiştir.Aşağıdaki resime yada linkle tıklayarak uygulamamızı indirebilirsiniz.

İndirme


https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sekerpare.tarifi

Şekerpare Tarifi - Yapımı

Trileçe Tarifi

Tatlılar arasında oldukça önemli bir yere sahip olan ve popülerliği son dönemlerde artan Trileçenin görünümü de oldukça dikkat çekiyor. Farklı varsayımlar da bulunulsa da İspanyolcada kullanılan Tres ve Leches isimlerinin birleştirilmesi ile ortaya çıkmıştır. Türkiye’de en çok Ege mutfağında dikkat çeken bu tatlı oldukça beğeni toplamayı başarmıştır. Süngerimsi kek üzerine eklenen süt kreması ile tatlandırılaraktan sonra üzerine karamel sosu ilave edilerek yapılan Trileçe tatlısı görünüşü ile etkileyici bir etki bırakmaktadır. Orijinal trileçe manda, koyun ve keçi sütü karışımı ile yapılmaktadır. Fakat günümüzde manda sütünün bulunması kolay olmamasından dolayı bu tarifimizde kolaylık açısından üç sütü de kullanmayacağız. Fakat bu sütleri temin imkanınız olursa hepsini karıştırmanız ve tarifte ki süt yerine bu karışımı kullanmanız gerekmektedir.

Diğer Tariflerim
Şekerpare Tarifi
Islak Kek Tarifi
Künefe Tarifi

Triliçe için Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Trileçe Sütlü Şerbet

  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket süt kreması
  • 1/3 su bardağı şeker

Trileçe Karamel Sosu

  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişastası
  • 1 paket vanilya

Trileçe Yapılışı

Yumurtaların birbirine karışmayacak şekilde beyazını ve sarısını ayırarak üzerlerine yarım su bardağı ile toz şeker ekleyerek farklı kaplarda üzerleri köpük olana kadar çırpıyoruz. Daha sonra çırpılmış yumurta akı karışımı üzerine sarıların karışımını ekleyip iyice karıştırıyoruz. Üzerine elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırıyoruz. (Daha iyi kabarması için kabartma tozunu un ile birlikte ekliyoruz.) 21 cm ölçülerinde ki kare borcamın içerisine malzemeyi döküp tabana yayarak düzeltiyoruz. Daha önceden 180 derece ısıtılmış fırında trileçe kekini 40 dakika kadar pişiriyoruz. (Kekin iyi kabarması için ilk 20 dakika fırının kapanı açmamanız çok önemlidir.)

Trileçe Sütlü Şerbetin Hazırlanışı

Sütlü şerbeti hazırlamak için bir tencere içerisine süt, krema ve şekeri koyarak şerbeti hazırlıyoruz. Şekerin erişi ve sütün hafif ısınması yeterli olacaktır. Pişmiş olan trileçe keki soğuduktan sonra üzerine ılık su şerbetini döküyoruz. Şerbet iyice çekene kadar bekliyoruz.

Trileçe Karamel Sosunun Hazırlanışı

Karamel sosu hazırlamak için bir tencere içerisine 1/3 su bardağı şeker koyarak karamelize olana kadar eritiyoruz. (Kolay yanma özelliğine sahip olmasından dolayı sürekli olarak karıştırmalısınız.) Sonrasında ise içerisine 1/3 su bardağı şeker, 2 su bardağı su, 1 yemek kaşığı nişasta ve 1 paket vanilya ilave ederek karıştırıyoruz. İyice koyu kıvama gelince ocaktan alıyoruz. Karamel sosu biraz ılık olduktan sonra şerbeti yeterince çeken tatlının üzerine yayarak döküyoruz. Trileçe tatlısı yapılırken püf noktalara dikkat etmeniz tatlının istediğiniz gibi olabilmesi için oldukça önemli bir yere sahiptir. Dondurma severler için sade dondurma ile mükemmel bir uyum sağlamaktadır. Sunuma hazır olan tatlınızı afiyetle yiyebilirsiniz.

Trileçe Tarifi

Şekerpare Yapımı

Klasik bir şekilde kolayca nasıl şekerpare yapabilirim diyenler bu tarifi kaçırmayın .


Diğer şekerpare tariflerimede göz atabilirsiniz.

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

3 taze yumurta
125 gram yumuşak margarin
1 su bardağı pudra şekeri
3.5 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
fındık

Şekerpare Şerbeti İçin

4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
çeyrek limon suyu


Şekerpare Yapımı


İnsanlar tarafından oldukça sevilen tatlılardan bir tanesi olan şekerpare, gerek yemek sonrasında gerekse çay saatlerinde tercih edilen tatlılar arasında yer almaktadır. Birçok kişi yapımının zor olduğunu düşünseler de aslında oldukça kolaydır.Şekerpare  Tatlısının yapımına öncelikli olarak şerbet hazırlanılarak başlanmalıdır. Bunun için tencereye 4 su bardağı su ve 3 su bardağı toz şeker koyularak kaynatılmalıdır. Kaynamaya başladıktan sonra ise çeyrek limon suyu ilave edilir ve 5 dakika kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Hazırlanmış olan şerbet iyice soğuması adına oda ısısında bekletilir. Sonrasında ise sıra hamurun hazırlanmasına gelir.

Bunun için öncelikli olarak bir kabın içerisine 2 yumurta beyazı ve 1 yumurta sarısı eklenir. Sonrasında 125 gram yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 3 buçuk yemek kaşığı irmik, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu eklenir. El ile yoğrulmaya başlayacak olan bu karışımın üzerine daha sonrasında azar azar un ilave eklenmeye başlanır. Ele yapışmayacak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edildikten sonra yoğrulacak olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır. Hafifçe uzunlamasına şekil elde edildikten sonra üzerine bastırılıp oval şekil alması sağlanır. Şekerpare hamurlarının üzerine yumurta sarısı sürülüp çatalın arkası ile çizik atıldıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. İsteğe bağlı olarak üzerine fındık koyabilirsiniz. Pişen şekerpare üzerine şerbet dökülür şekerpare tarifimiz hazırdır ve iyice emmesi ile beraber servis yapılır.Afiyet olsun.

Şekerpare Yapımı


EVDE KÜNEFE TARİFİ

Hatay mutfağının meşhur tatlılarından künefeyi sevmeyen yoktur. Sadece Hatay'da değil birçok şehirde restoranlarda da servis ediliyor. Her ne kadar Hatay'dakiler kadar muhteşem olmasa da diğer şehirlerde de bu tatlı gerçekten vazgeçilmez bir lezzet. Künefeyi çok seviyorsanız sadece restoranda yemek yerine evinizde de bu lezzeti yapabilirsiniz. Hadi künefe yapalım.

Diğer Tariflerim
Şekerpare Tarifi
Islak Kek Tarifi
Türk Kahvesi Yapımı

Künefe Malzemeler;

500 gr çiğ kadayıf
250 gr tereyağ
250 gr künefe peyniri ( bulunmuyorsa dil peyniri kullanılabilir)
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Künefe Yapılışı;

Öncelikle çiğ kadayıf boş bir tepsiye alınır, büyük bir bıçak yardımıyla doğranarak küçük parçalar haline getirilir. 1 kaşık tereyağı tavada eritilerek üzerine boca edilir ve iyice harmanlanarak kadayıfa yedirilir. Ardından teflon tava ısıtılmadan, 2 kaşık tereyağı içine elle iyice sürülür. Tereyağı kaplı tavamızın üzerine ince kıyılmış kadayıftan, üzerini kapatacak şekilde serilir. Bu kısma dikkat edilmelidir, çünkü boşluklar kalırsa peynir sağa sola dağılarak görüntü bozulur. Kadayıf fazla kalın olursa peynir pişmez ve kadayıf hamur olur, bu sebeple serilen kadayıfın boşlukları kapatması ve ince olması çok önemlidir. Alt kısma çiğ kadayıf serdikten sonra orta kısma peynir kadayıfın üzerini kapatacak şekilde serilir. Geldik son kısma son olarak peynirin üzeri kapanacak şekilde çiğ kadayıfı tekrar serilir, bu işlem de tamamlandığında künefemiz pişmeye hazırdır. Diğer bir ocakta 2 su bardağı şekere 2 su bardağı su ilave edilerek şerbet kaynamaya bırakılmalıdır. İşlemi tamamlanmış olan künefeyi kısıktan biraz fazla ateşte 7 ile 10 dakika kızarmaya bırakalım arada bir geniş tencere kapağı üzerine ters çevirerek kontrol edebilirsiniz. Alt kısımın pişmesine yakın çiğ olan üst kısma tereyağı parçacıkları koyalım, bu tatlımızın daha güzel kızarmasına yardımcı olacaktır. Pişen alt kısmı ters çevirip pişirmeye devam edin 7 ila 10 dakika arası iki tarafı da pişmiş nefis künefe hazırdır. Kaynayan şerbetide sıcakken üzerine gezdirin. Dilerseniz antep fıstığı tozuyla da üzerini süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Evde Künefe Tarifi

Islak Kek Tarifi Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 bardak şeker
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak un
  • 20 gram kabartma tozu
  • 5 gram vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
Sos malzemeleri:
  • 1 bardak şeker
  • 1 bardak süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao

Tatlı mı tatlı ıslak kek nasıl yapılır?

Harika bir ıslak kek yapmak için sadece biraz sevgi yeterli olacaktır. Gerisi sadece işin angaryası sizin güzel ellerinizden çıkacak olan hangi kek kötü olabilir ki. Artık tatlı mı tatlı keki nasıl yapabileceğinizi anlatmaya başlayalım.
1. Yumurtaları mikser ile çırpmaya başlayın ardından yumurtaları çırparken, üzerine şeker serpin ve iyice çırpın.
2. Daha sonra çırpılmış olan yumurtanın içine sıvı yağ ve süt ilave edin. Biraz zaman sonra un, vanilya, kakao ve kabartma tozu da miksere ilave edin.
3. Mikser ile karıştırma işlemeni başlayın kıvamı oturana kadar.
4. Hamur şeklini alan çırpılmış malzemeyi borcama dökün ve borcamın üzerine yayın.
5. Borcamı fırına sürün 180 derece ateşte 30 dakika boyunca pişirin. 30 dakikanın ardından ıslak kekinizi fırından çıkarıp dinlenmeye bırakın. Artık sosu hazırlama vakti geldi.
6. Sosumuz ıslak kekimize ayrı bir lezzet katacak ve oldukça basit kısa bir kaç işlemde hazırlayacağız kabın içine süt, şeker ve sıvı yağ koyarak mikser ile karıştırın.
7. Mikser ile karıştırdığınız sosu bir tavaya döküp kısık ateşte 30 dakika boyunca pişirin ardından kekte yaptığınız işlemi tekrar ederek 30 dakika sosuda dinlendirin.
8. Sos yeterince dinlendikten sonra borcam üzerindek ıslak kekin üzerine eşit derecede ilave edin. Tatlı mı tatlı ıslak kekinizin keyfini çıkarma vakti gelmiştir.
Afiyet olsun.

Islak Kek Nasıl Yapılır ?

Oktay ustanın yaptığı gibi şekerpare nasıl yapılır diyenler bu tarifi kaçırmasın.

Şekerpare Tarifi İçin Kullanılan Malzemeler

Yarım erimiş margarin
1 adet kabartma tozu
1 çay bardağı zeytinyağ
2 adet taze yumurta( Biri tam kullanılacak ötekinin akı kullanılacak)
yarım su bardağı pudra şekeri
2  çay  bardağı irmik
1 adet vanilya
Alabildiği kadar un
Bir Avuç Fındık

Şekerpare tarifinin Şerbeti İçin

4 su bardağı su
yarım kesilmiş limon
3 Su bardağı şeker


Şekerpare Tarifi

Şekerpare'yi hazırlamak için önce genişçe bir kaba 1 adet yumurtayı vediğerinin akını ekleyin .ardından erimiş margarini vanilyayı , kabartma tozunu , irmiği ,zeytinyağını , pudra şekerini geniş kabımızın içinde azar azar un atarak karıştıralım Hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar bu işlme  devam etsin arkadaşlar . Hamurdan küçük parçalar kopararak yağlıu fırın kağıdı sürülmüş tepsiye dizin ve yumurta sarısı sürün . üstüne isteğe bağlı fındık ekleyelim ve daha önceden ısıtılmış fırında (175 derece) pişirin.Şimdi şerbeti hazırlamaya geçelim.Ocağa tencereyi koyun ve suyu , şekeri , limonu ekleyelim. kaynayana kadar karıştırın ve 4-5 dk arası kaynamada bekletin.Fırında pişen şekerpare soğuduktan sonra üzerine ılık şerbetimizi dökelim.Afiyet olsun . Yorum yaparak tarifle ilgili bilgilerinizi bizimle paylaşabilirseniz sevinirim.

NOT: Mobil uygulamamız yayın hayatına girmiştir.Aşağıdaki resime yada linkle tıklayarak uygulamamızı indirebilirsiniz.

İndirme


https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sekerpare.tarifi

Oktay Usta Fındıklı Şekerpare Tarifi



Kakaolu şekerpare nasıl pratik bir şekilde ve kolayca yapabiliriz diyenler için bu tarifi paylaşıyorum

Diğer Şekerpare tariflerim
Pastane Şekerparesi
Kolay Şekerpare
Normal Şekerpare

Kakaolu Şekerpare Kullanılacak Malzemeler

şekerli vanilya ( 1 paket )
kabartma tozu (1 paket )
3 yemek kaşığı pudra şeker
2 yemek kaşığı kakao
250 gram katı margarin
3 adet köy yumurtası
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
Yarım çay bardağı irmik
Alabildiği kadar un
Süslemek İçin Ceviz
Hindistan cevizi



Şerbetini Hazırlamak  için Gerekli Malzemeler

3.5 su bardağı su
Kesilmiş Yarım limon
8 çay bardağı toz şeker


Kakaolu şekerpare Tarifi

Büyük bir kapta erimiş hale gelmiş margarini ,kakaoyu ve yarım çay bardağı ayçiçek yağını iyice karıştıralım.3 adet yumurtadan birisinin sarısını çıkarın diğerlerini hazırladığımız karışımın içine ekleyelim  ve ardından irmiğimizi , vanilyamızı , kabartma tozumuzu , hindistan cevizimizi ve unumuzu ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim.Daha sonra ceviz boyutunda parçalar kopararak yağlı fırın kağıdı serdiğimiz tepsinin üzerine şekil vererek dizelim.Ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sürelim ve cevizlerimizi şekerparelerin üzerine yerleştirelim.Daha önceden ısıttığımız fırında pişirelim.Şerbetini hazırlayalım.Ve  fırından çıkarılan şekerpareler soğuduktan sonra üzerine şerbeti iyice yedirin.Afiyet olsun

Kakaolu Cevizli Şekerpare Tarifi

Klasik Şekerpare dendi mi akla gelen ilk şekerpare fındıklı olanıdır.Bende sizin için  fındıklı şekerpare tarifimi paylaşacağım.

Diğer Şekerpare tariflerimede göz atabilirsiniz
Kolay Şekerpare Tarifi
Kakaolu Şekerpare Tarifi
Bademli Şekerpare Tarifi

Şekerpare Hamur Malzeme Listesi


2 tane taze  yumurta
2 çay bardağı bardağı sıvı yağ
3 su bardağı kadar un
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 pkt.(adet) vanilya
1 pkt.(adet) kabartma tozu
Fındık

Şekerpare Şerbet Malzemeleri

3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/2 Limon

fındıklı şekerpare tarifi

Şekerpare Tarifi


Önce Şekerparenin şerbetinin yapımıyla başlayalım.Tencereyi ocağa koyun ve şekerle , suyu içine ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakalım. Şerbet 5 dakika kaynadıktan sonra limonumuzun suyunu ekleyip soğumaya bırakıyoruz.Şimdi geçelim hamurunu yapmaya . Derince bir kabın içine yumurtaları ekleyip çırpın.Daha sonra pudra şekerini , sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.Daha sonra vanilya , kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğuralım.Hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur parçaları koparıp resimdeki gibi şekil verin.Şekerpare hamurlarını tepsiye dizdikten sonra teketer üzerlerine fındık ekleyin.Daha önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında aşağı yukarı 25-30 dakika (yani üzeri kızarana kadar) pişirin.Şekerpare piştikten sonra üzerine soğuk şerbeti dökün.Herkese afiyet olsun .Konuya yorum yaparak değerli bilgilerinizi bizimle paylaşırsanız sevinirim.

Fındıklı Şekerpare

Emine Bederden Şekerpare Yapımı

Şekerpare tarifi sitemize hoşgeldiniz Arkadaşlar . Bugün Şekerpare Nasıl Yapılır ? Pratik Şekerpare Yapımı ? sorusunu soran arkadaşlar için özel olarak emine bederden şekerpare tarifini anlatacağım

Diğer Şekerpare Tariflerimede göz atabilirsiniz.
Pastane Şekerparesi
Klasik Şekerpare

Şekerpare Malzemeleri

1 paket margarin
4 su bardağı  un
1 su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
1 tane  yumurta

Şekerparenin Şerbeti İçin

3 su bardağı beyaz un
1 çay kaşığı limon suyu
3,5 su bardağı şeker


Şekerparenin Üzeri İçin


1 tane taze yumurta
Fındık

Şekerpare Yapımı

Büyükçe bir kabın içine erimiş hale gelmiş katı margarini,yumurtayı, pudra şekerini ve yumurta sarılarını ekleyin ,   iyice yoğurun. Ardından beyaz unu eledikten sonra azar azar eklemeye başlayın ve üstüne kabartma tozunu ekleyip, tekrar yoğurmaya devam edin. ne çok sert ne çok yumşak olmayacak şekilde bir hamur elde ettikten sonra , hamurdan yaklaşık  olarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayarak resimdeki şekli verin ve daha önceden yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Dizdiğimiz hamur parçalarının üzerine  yumurta sarılarını sürün ve  fındığı resimdeki gibi yerleştirin. Daha sonra daha önceden 160 derecede ısıtılmış fırına tepsiyi koyun. Şekerpareler pişerken şerbetinin hazırlığına başlayalım. Tencere içine su ve şekerimizi koyalım ve kaynatalım. Şerbet kaynadıktan sonra  içine limon suyu ekleyelim.ve  5 dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alın.
Fırından çıkarılan tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak şekilde, şekerpareye şerbeti yedirilir. Şerbeti iyice çekip, dinlenmesi için şekerpare tatlısı köşeye koyun. Dinlenmiş olan tatlı, isteğe bağlı olarak servis tabağına alınıp, köşesine kaymakta  ekleyerek servis yapabilirsiniz.

NOT: Mobil uygulamamız yayın hayatına girmiştir.Aşağıdaki resime yada linkle tıklayarak uygulamamızı indirebilirsiniz.

İndirme


https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sekerpare.tarifi

Emine Bederden Şekerpare Tarifi

Arakdaşlar bugün sizlere beğenerek yaptığım kakaolu şekerpare tarifini paylaşacağım.

Kakaolu Şekerpare Malzeme Listesi

150 gram katı tereyağı
2 taze yumurta
1 çay fincanı irmik
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
1 portakal
yeteri kadar beyaz un

Kakaolu Şekerpare Şerbeti Malzeme listesi

3,5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1/2 limon
1 portakal suyu

Kakaolu Şekerpare Üzeri İçin

Turunç reçeli

Kakaolu Şekerpare Yapımı

Karıştırma kabına taze yumurtaları , Pudra şekerini, katı tereyağını, irmiği, kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu koyup yoğuralım. Portakalın kabuğunu rendeleyelim. 9 çorba kaşığı beyaz un ekleyip yoğuralım . Şerbeti hazırlamak için; şekeri suyu ve limonu tencereye alıyoruz. Portakal suyunu da sıkıp kaynatıyoruz. Hamurdan ceviz boyutunda parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine parmağımızı batırarak hafif çukur yapıyoruz. daha önceden ısttığımız 170 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırından çıkarınca sıcak şerbeti üstüne döküyoruz. Çukurlara turunç reçeli koyuyoruz ve servis yapıyoruz. . Tarifi beğendiyseniz ve memnun kaldıysanız yorum atarak belirtirseniz sevinirim.

Kakaolu Şekerpare Yapımı

Farklı bir şekerpare denemek isteyen arkadaşlar için özel olarak hazırladığım tariflerden birisi Kolayca ve Pratik Şekerpare Nasıl yapılır diyenler ? bu tarifi kaçırmayın

Diğer Tatlı Tariflerimede göz atabilirsiniz.
Trileçe Tarifi
Islak Kek Nasıl Yapılır

Bademli Şekerpare Malzeme Listesi

2 çay bardağı ezilmiş badem
200 gr katı margarin
1.5 su bardağı beyaz un
1⁄2 su bardağı pudra şekeri
1 tane taze yumurta
1 tane limon kabuğu rendesi
2 tatlı kaşığı irmik
1/1 su bardağı pastorize süt
1 adet hamur kabartma tozu

Şekerparenin Üzeri İçin

badem

Şekerparenin Şerbet Malzemeleri

4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1/2 limon

Şekerpare Tarifi

şekerparemizin şerbeti için şeker ve suyu bir kaba alarak 12 dakika. kaynamaya, ardından limon ekleyerek 3 dk daha kaynamaya bıraktıktan sonra ocaktan dinlenmeye alınız. Hamur için oda ısısındaki katı margarini, taze yumurtayı, irmiği, pudra şekerini, dövülmüş bademi, pastorize sütü, limon rendesini ve hamur kabartma tozunu bir kabın içerisine ekleme ederek iyice karıştırınız. En son içerisine beyaz unu ekleme ettikten sonra güzelce yoğurup hamuru oluşturunuz. Yoğurma işleminin hemen ardından ceviz boyutunda aldığınız hamurlardan, ufak toplar yaparak, fırının tepsi içerisine diziniz. Dizme işleminin ardından topların üstüne bütün bademlerden diztiriniz ve 175 derecelik fırında üstü pişene dek kızartınız. Kızaran toplarınızı ılımış şerbet ile buluşturarak enfes tatlının şerbetini çekmesini bekleyiniz ve son aşama olarak servis tabağınıza aldığınız bademli şekerpareyi bir hamlede ağzınıza atınız ve tatlının keyfini doyasıya çıkartınız. Hepinize afiyet bal şeker olsun arkadaşlar.Tarifle alakalı bilgilerinizi yorum bırakarak desteklerseniz sevinirim.

Bademli Şekerpare Tarifi

 Şekerpare Tarifi Sitemize Hoşgeldiniz . Cevizli şekerpare nasıl yapılır ? Pratik şekerpare yapımı ? diyenler için özel hazırlanmış bir tariftir umarım herkesin hoşuna gider .

Diğer Şekerpare Tariflerimede göz atabilirseniz sevinirim.
Kakaolu Cevizli Şekerpare
Emine Bederden Şekerpare

Şekerpare Malzeme Listesi

1 adet vanilya
1 adet kabarma tozu
 2 çay bardağı öğütülmüş ceviz
1 paket katı margarin (Bizim Yağ Tercih)
2 çay bardağı irmik
2 adet yumurta (1 tane yumurtanın sarısı üzerine sürülecek)
2 çay bardağı toz şeker(Pudra şekeride kullanabilirsiniz)
yarım su bardağı zeytinyağı
 Alabildiği kadar un

Şekerpare Üzeri için

Ceviz

Şekerpare Şerbeti İçin

4 su bardağı su
limon(Yarısı yeter arkadaşlar)
5 su bardağı toz şeker

Şekerpare Tarifi

önce şerbet malzemelerini tencere koyun ve şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakalım ve şekerpare hamuru yapımına geçelim  Yumurta Ve katı yağımızı iyice yoğuralım ve ardından diğer malzemeleri ekleyin ama dikkat edin unu yavaş yavaş ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar iyice yoğuralım hamurlara şekil verin fırın tepsisine dizelim ve üzerlerine yumurta sarısı sürün ve ceviz ekleyin. daha önce ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin soğuk şerbetimizi sıcak kurabiyelerin üzerine dökün ve şekerparelerin çekmesini bekleyin  herkese afiyet olsun  . Tarifle alakalı bilgilerinizi yorum bırakarak sorabilirsiniz.

Cevizli Şekerpare Tarifi

Şekerpare Tarifi Sitemize Hoşgeldiniz Bugün sizlere irmikli şekerpare tarifi nasıl yapılır ? Kolay İrmikli Şekerpare Nasıl Yapılır ? diyenler bu tarifi kaçırmayın

Diğer Şekerpare Tariflerimede göz atarsanız sevinirim.
Şekerpare Tarifi
Kakaolu Şekerpare Tarifi

İrmikli şekerpare tarifi Malzeme Listesi

4 su bardağı un
2 tane taze yumurta
bir paket katı yağ
1,5 su bardağı pudra şekeri
5 yemek kaşığı irmik
bir paket kabartma tozu
 Şerbetimiz için ;
5 su bardağı şeker(toz şeker)
6 bardak su
Yarım limon suyu
şekerpare tarifi

irmikli şekerpare tarifi

bütün malzemeleri bir kaba koyun ve hamuru yoğurmaya başlayın . hamur olduktan sonra ceviz büyüklüğünde koparın ve resimdeki gibi şekil verin . daha önce ısıtılmış fırında pişirmeye başlayın . piştikten sonra ocağa tencereyi koyun ve şekerparemizin şerbetini yapmaya başlayalım 6 bardak suyu dokün ve 5 su bardağı şekeri ütstüne dökün ve kaynayana kadar bekleyin . kaynadıktan sonra fırından çıkardığımız şekerparelerin üstüne dökün ve soğumasını bekleyin.afiyet olsun.

İrmikli Şekerpare Tarifi